Profesii

Studenţii UBB Cluj şi-au făcut societate antreprenorială pentru dezvoltarea ideilor de afaceri

Studenţii UBB Cluj şi-au făcut societate...

Autor: Laurentiu Cotu

25.07.2017, 16:24 391

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au înfiinţat Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS), sub egida UBB, pentru sprijinirea, dezvoltare şi încurajarea spiritului antreprenorial în rândul studenţilor şi absolvenţilor, în primii trei ani de la finalizarea studiilor.

Echipa de implementare este formată din studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, cu pregătire academică în diferite domenii, dar şi cu experienţă în reprezentarea studenţească şi în organizarea proiectelor studenţeşti, se arată într-un comunicat de presă emis de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj.

SAS UBB îşi propune să stimuleze activitatea antreprenorială prin programe de mentorat pentru studenţii întreprinzători, sesiuni de formare, seminarii şi training-uri pentru cei interesaţi de antreprenoriat, organizarea unor evenimente care să aducă tinerii întreprinzători mai aproape de reprezentanţii mediului academic, prin sesiuni de consultanţă şi feedback pentru elaborarea planurilor de afaceri şi pregătirea unor prezentări de tip pitch.

Prima acţiune a SAS UBB va fi organizarea unui concurs de proiecte de start-up şi idei de afaceri, în vederea selectării celor mai bune iniţiative şi a sprijinirii câştigătorilor în dezvoltarea ideii de antreprenoriat prezentate.

SAS reprezintă un mecanism de sprijinire, dezvoltare şi încurajare a spiritului antreprenorial în mediul universitar, în special în rândul studenţilor şi absolvenţilor de învăţământ superior, pe principiul dreptului la asistenţă şi la servicii complementare în învăţământul superior. Activitatea SAS se adresează atât studenţilor instituţiei de învăţământ superior în care funcţionează, cât şi absolvenţilor proprii în primii 3 ani de la absolvire.

SAS este condusă de un consiliu executiv, aprobat de senatul universitar, din care trebuie să facă parte personal didactic din universitatea respectivă, tutori, oameni de afaceri locali şi studenţi.Finanţarea SAS se face prin bugetul consolidat al universităţii, pe componenta de dezvoltare instituţională. În scopul asigurării/dezvoltării activităţii SAS, instituţia de învăţământ superior poate atrage fonduri nerambursabile şi alte resurse extrabugetare. Societăţile antreprenoriale studenţeşti, denumite SAS, sunt constituite ca structuri fără personalitate juridică la nivelul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, de stat sau particulare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO