Profesii

"Supertasker", abilitatea care trebuie trecută în CV pentru a obţine o poziţie de CEO

„Supertasker“, abilitatea care trebuie trecută în CV pentru a obţine o poziţie de CEO

Autor: Adelina Mihai

11.12.2011, 18:16 1720

Managerii "supertaskers", care au o abilitate surprinzătoare de a se concentra simultan pentru re­zolvarea mai multor sarcini şi a le soluţiona la fel de bine pe cât ar fi făcut-o şi dacă le-ar fi rezolvat individual, sunt cei care conturează profilul unui CEO de care are nevoie în prezent o companie care vrea să aibă o pro­fitabilitate mai mare decât con­curenţa.

"Managerii «supertaskers» se ocupă de 4-5 probleme majore în acelaşi timp, muncesc de dimineaţa până seara şi sunt foarte organizaţi, iar acesta este profilul CEO-ului actual căutat de companii. A avut loc o schimbare de mentalitate, nu mai este suficient să fii capabil să rezolvi mai multe sarcini (multitasking), ci să poţi să le rezolvi în acelaşi timp", a spus Joseph Mancuso, fondatorul CEO Clubs, o ONG înfiinţată în urmă cu 34 de ani în SUA, care reuneşte peste 8.000 de executivi de top şi antreprenori din toată lumea.

Specializat în domeniile coaching şi leadership, Mancuso a fost prezent săptămâna trecută la un eveniment organizat în Bucureşti, unde CEO Clubs are o filială înfiinţată în septembrie, care reuneşte peste 20 de executivi de top.

Cercetările derulate la nivel inter­naţional arată că angajaţii "su­per­­taskers" pot desfăşura fără probleme mai multe activităţi si­multan, în timp ce 97% din populaţie nu poate face acelaşi lucru fără să aibă rezultate mai scăzute.

Principala calitate a unui lider este în prezent aceea de a fi "creativ şi inspiraţional", după ce în trecut un lider bun era considerat cel capabil să-şi asume riscuri, în opinia a peste jumă­tate dintre executviii chestionaţi pentru un studiu realizat de CEO Clubs şi Focus Bari în a doua jumătate a acestui an.

În profilul unui CEO de succes mai intră şi abilitatea de a-şi asuma şi implementa decizii importante, precum şi integritatea. Peste 70% din managerii participanţi la studiu au spus că, pentru a-şi motiva angajaţii în perioade de schimbare, se concen­trează pe menţinerea energiei şi a nivelului de implicare în com­panie.

În ceea ce priveşte măsurile de transformare adoptate de companii pentru a face faţă dificultăţilor economice din această perioadă, cei 100 de CEO din zona Balcanilor participanţi la studiu au spus că cele mai importante au fost construirea unei viziuni comune în organizaţie (76%), promovarea unor persoane-che­ie (48%) şi ajustarea structurii organi­zaţionale (41%).

Printre membrii CEO Clubs la nivel mondial se numără executivi precum Ted Turner (fondatorul canalelor TV TBS şi CNN), Steve Forbes (redactorul-şef al revistei de business cu acelaşi nume), Michael Bloomberg (primarul New Yorkului şi unul dintre cei mai bogaţi americani), Donald Trump (cunoscut investitor în imobiliare) sau Steve Case şi Jim Kimsey (fondatorii furnizorului de servicii de internet America Online).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO