Profesii

Unu din cinci manageri români lucrează în weekend, mai puţin ca acum zece ani. Grecii sunt campioni la munca în week-end

Unu din cinci manageri români lucrează în weekend, mai...

Autor: Adelina Mihai

18.04.2017, 00:05 463
Peste unu din cinci (22,1%) manageri români lucrează în weekend, nivel mai scăzut decât media statelor Uniunii Europene, care arată că aproape 28% din managerii europeni se ocupă de sarcinile de serviciu inclusiv sâmbăta şi duminica, arată statisticile Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.
 
La nivel european, cei mai mulţi dintre managerii care lucrează în weekend sunt cei greci (aproape 64% din totalul managerilor din această ţară) şi italieni (54%), arată datele aferente anului 2015, cel mai recent an pentru care există aceste date. În topul clasamentului mai sunt şi managerii irlandezi, englezi şi austrieci, având în vedere că peste o treime din aceştia lucrează, de regulă, şi la sfârşitul săptămânii.
 
Pe de altă parte, doar 6,4% dintre managerii ungari muncesc în weekend, aceştia fiind executivii care, aparent, păstrează cel mai bine echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, reuşind să-şi rezolve task-urile de serviciu în timpul celor cinci zile lucrătoare din săptămână. De asemenea, în clasamentul statelor în care mai puţin de unu din zece manageri lucrează în weekend se află Suedia (9%), Lituania (9%) şi Polonia (9,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO