Profesii

Tarom este singura companie de stat la care ar putea funcţiona managementul privat

Tarom este singura companie de stat la care ar putea funcţiona managementul privat

Autor: Adelina Mihai

16.08.2011, 21:30 772

Influenţa politicului în toate deciziile luate de un şef al unei companii de stat şi lipsa unui guvern tehnocrat care să permită schimbări majore în structurile companiilor naţionale îl fac pe Adrian Băicuşi, managerul din privat care a acceptat timp de aproape doi ani să conducă Transelectrica să creadă că nu se va putea introduce un sistem de management privat cu rezultate vizibile prea curând.

Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CFR Marfă, CFR Călători şi CFR Infrastructură sunt doar câteva dintre companiile propuse de reprezentanţii FMI la ultima vizită în România pentru introducerea unui management privat.

"Singura companie de stat la care ar putea funcţiona eficient un sistem de management privat este operatorul aerian Tarom, pentru că lucrează foarte mult cu reprezentanţi din străinătate", spune Adrian Băicuşi, care este de două luni noul country manager al firmei de servicii de securitate şi pază G4S, cu afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro în 2010.

Băicuşi este un executiv care a lucrat peste 15 ani în companii precum OMV sau Siemens România şi care a acceptat în 2009 să conducă pentru aproape doi ani compania energetică de stat Transelectrica.

Transelectrica una dintre cele mai importante companii strategice de stat, cu afaceri anuale de peste 700 de milioane de euro şi un număr de 3.500 de angajaţi (cu tot cu cei din subsidiare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO