Profesii

Telenovela „CEO la stat“, o poveste fără sfârşit. CFR Marfă caută din nou CEO şi administratori

Telenovela „CEO la stat“, o poveste fără sfârşit....

Autor: Ioan Dornescu

26.08.2015, 00:06 1110
Transportatorul feroviar de stat CFR Marfă a lansat ieri un anunţ de recrutare pentru poziţia de director general al companiei şi pentru poziţiile de membru al viitorului consiliu de administraţie, procedura derulându-se în baza OUG 109/2011 privind gu­vernanţa corporativă.
 
Candidaţilor interesaţi de aceste poziţii li se solicită, printre altele, experienţă de management al unor companii profitabile şi să nu aibă rude apropiate care lucrează la firme concurente. Pe de altă parte, cel puţin unul dintre membrii CA trebuie să aibă studii economice şi experienţă în domeniul economic, contabilitate, audit sau financiar, de minimum 5 ani. În urma procesului de recrutare vor fi selectaţi 8 candidaţi.
 
„Reprezentanţii ac­ţio­narilor/Consiliului de Administraţie al SNTFM CFR Marfă vor lua decizia finală în ceea ce priveşte stabilirea lis­tei finale a candidaţilor. Candidaţii vor trebui să aibă în vedere faptul că, în urma pro­cesului de selecţie, membrii consiliului de administraţie sunt desemnaţi de Adunarea Generală a Acţionarilor, iar directorul general este numit de către Consiliul de Administraţie“, se arată în anunţul lansat de compania din subordinea Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO