ZF 24

Tesiu, Wipro: Recrutăm mai greu din cauză că tinerii nu mai ştiu cum să înveţe

Tesiu, Wipro: Recrutăm mai greu din cauză că tinerii...

Autor: Adelina Mihai

19.11.2013, 00:08 1131
Angajatorii din zona ser­viciilor de externalizare din Ro­mânia se confruntă cu difi­cultăţi tot mai mari la re­crutare din cauza scăderii performanţei din sistemul educaţional, este de părere Roxana Tesiu, HR Head pe Europa al diviziei de BPO în cadrul furni­zorului indian de ser­vicii IT, soluţii de exter­nalizare şi consultanţă Wipro Techno­logies.
 
„Avem o problemă cu forţa de muncă tânără, pentru că observăm o scădere nu în privinţa compe­ten­ţe­lor, ci în ceea ce priveşte faptul că nu mai au acel ceva care le asigura poten­ţialul de dezvoltare, lucru care provenea de regulă dintr-o şcoală bine făcută. În mod cert cauza pentru această situaţie este perfor­man­ţa scăzută a siste­mului de edu­caţie. Tinerii dobândesc com­peten­ţele necesare la locul de muncă după ce sunt incluşi în programe de formare profesională, însă pentru a se dezvolta ei trebuie să ştie cum să înveţe şi în prezent nu mai au acest exerciţiu“, a spus Roxana Tesiu, care coordonează politicile de resurse umane pentru cei aproximativ 800 de angajaţi ai Wipro în centrele din Timişoara şi din Bucureşti.
 
Cu toate acestea, problema recrutării de candidaţi cu potenţial mare de dezvoltare nu este doar a României, ci şi a statelor din regiunea centrală şi de est a Europei, unde de asemenea s-au prelungit perioa­dele de recrutare.
 
În România 20.000 de oameni lucrează în outsourcing, o piaţă cu o valoare de 500 de milioane de euro, potrivit datelor dintr-un studiu al KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO