ZF 24

Tinerii aflaţi la primul job îşi părăsesc angajatorul pentru un salariu mai mare cu 30%.” Cu cât can­didaţii de­vin mai ex­pe­ri­men­taţi, cu atât sunt mai înclinaţi să se uite la mediul de muncă, opor­tunităţile de dez­vol­tare per­sonală pre­cum şi la re­zul­tatele companiei”

Tinerii aflaţi la primul job îşi părăsesc...

Autor: Mihaela Pascari

18.02.2016, 07:00 1835
Un pachet salarial mai mare cu 30% este un stimulent pentru ca tinerii aflaţi la prima experienţă profesională să îşi schimbe an­ga­ja­to­rul, iar de multe ori, în cazul în care aceştia primesc oferte pentru po­ziţii superioare, creşterea sa­la­rială ajunge până la 50%, spune Iuliana Leurent, CEO în ca­drul fir­mei de recru­tare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps România.
 
„Venitul poate fi po­tenţat şi de sche­me de incen­ti­vare sau be­ne­ficii su­pli­men­tare. Cu cât can­didaţii de­vin mai ex­pe­ri­men­taţi, cu atât sunt mai înclinaţi să se uite cu pre­cădere la mediul de muncă, opor­tunităţile de dez­vol­tare per­sonală pre­cum şi la re­zul­tatele companiei”, spune Leu­rent, care con­duce o com­pa­nie care face parte din gru­pul ro­mâ­nesc de ser­vicii de dez­vol­ta­re de soft­ware, con­sul­tanţă şi ser­vicii de externa­lizare de tip bu­siness process outsourcing RINF.
 
Companiile oferă, în medie, salarii cuprinse între 1.200 şi 1.800 de lei pentru tinerii aflaţi la primul loc de muncă, însă aceştia renunţă destul de uşor pentru oferte sa­lariale mai mari de la alt an­ga­jator.
 
„Competenţele candidaţilor dobândite în şcoală, fie că este vorba de competenţe tehnice sau ling­vistice, cresc şansele de în­ca­dra­re cu un salariu mai mare. De multe ori aceste sa­larii sunt rene­gociate în funcţie de rezul­ta­tele ob­ţinute şi de deter­minarea candi­da­tului”, mai spune Iuliana Leu­rent.
 
Specialiştii în re­cru­tare suge­rează o analiză mai atentă la con­soli­darea com­pe­ten­ţelor ce îi vor ajuta mai departe pe ti­neri să îşi mă­rească va­loarea de piaţă şi res­pectiv să acceadă la o poziţie superioară.
 
Mai mult, companiile de re­cru­tare cresc eforturile de atra­gere a candidaţilor devenind par­te­neri în programe academice şi de practică. Astfel reuşesc să ofere can­didatului fără experienţă o primă perspectivă asupra aştep­tă­ri­lor sec­to­riale actuale şi o ex­pe­rien­ţă a me­diului de lucru.
 
„În măsura în care legislaţia prin­cipiului de practică s-ar flexibiliza sunt convinsă că ar re­prezenta o opor­tunitate de a implica mai mult candidaţii, iar companiile ar oferi oportu­nităţi de valorizare a activităţii lor”, mai spune Iuliana Leurent.
 
RINF Temps, divizia de recrutare şi muncă temporară a grupului, a raportat afaceri de 34,6 milioane de lei şi un număr mediu de 301 salariaţi în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO