Profesii

Tinerii cercetători români pot primi premii între 1.500 şi 5.000 de euro, la o competiţie europeană de start-up-uri

Tinerii cercetători români pot primi premii între 1.500 şi 5.000 de euro, la o competiţie europeană de start-up-uri

Autor: Corina Mirea

20.11.2012, 16:42 807

Studenţii şi tinerii cercetători din România care vor să îşi dezvolte o afacere sau care şi-au pus "pe picioare" deja ideea de business pot câştiga premii cuprinse între 1.500 şi 5.000 de euro în cadrul "Forumului Innovact", organizat în luna martie a anului viitor la Reims, în Franţa.

Pentru a putea intra în cursa pentru aceste sume şi a beneficia gratuit de standuri de prezentare a proiectului tinerii din ţările europene trebuie să îşi depună dosarul în cadrul competiţiei "Innovact Campus Awards 2013" (ICA), organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Reims - Epernay până pe data de 28 ianuarie 2013.

Competiţia este deshisă atât tinerilor cercetători europeni care au deja un proiect implementat, cât şi celor care se află încă în etapa de concepere a businessului. De asemenea, cei care vor să îşi depună "candidatura" pot participa la concurs individual sau în echipă, cele mai bune trei proiecte fiind premiate anul viitor în cadrul forumului care va reuni 2.000 de participanţi.

Proiectele vor fi evaluate chiar la standul propriu de un juriu format din şefi de întreprinderi, jurnalişti şi cercetători.

La ultima ediţie, deşi au intrat în competiţie 160 de proiecte, 42 dintre acestea ajungând în finală, România nu a avut nici un reprezentant participant printre finalişti.

Printre ideile de business câştigătoare în cadrul ediţiei anterioare a "Innovact Campus Awards" se numără cea a unui limbaj de programare care să permită IT-iştilor să realizeze aplicaţii web şi mobile în zece minute sau crearea unui endoscop de unică folosinţă ce permite vizualizarea 3D în timpul operaţiilor.

Dosarul de candidatură, redactat în franceză sau în engleză, poate fi descărcat de pe site-ul www.innovact.com şi trebuie trimis prin e-mail la adresa: olivia.timone@ica-2013.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO