Topul celor mai bine plătite joburi în 2013: unde te poţi angaja pentru 5.000 de euro net pe lună

2 ian 2013 Autor: Corina Mirea

Cei care iau în calcul angajarea sau schimbarea locului de muncă actual pentru începutul anului 2013 pot câştiga salarii cuprinse între 600 şi 5.000 de euro net pe lună, potrivit specialiştilor în recrutare. Condiţia este ca românii aflaţi în căutarea unui nou job să se orienteze fie spre domeniul IT, fie spre cel financiar, acestea păstrând poziţiile de lideri în topul celor mai bine plătite industrii şi pentru anul viitor.

"Una dintre cele mai bine plătite profesii în anul 2013 va rămâne poziţia de IT developer, unde câştigul salarial este influenţat de tehnologiile cunoscute de angajaţi, de instrumentele cu care ştiu să lucreze, dar şi de nivelul de experienţă al acestora. Un angajat începător din zona de software poate avea un salariu de debut în valoare de 600 de euro net pe lună, în timp ce un specialist senior în domeniu va putea câştiga şi 4.000 de euro net pe lună", spune Leonard Rizoiu, business unit manager în cadrul Barnett McCall, companie a furnizorului de servicii de muncă temporară Gi Group.

Industria de IT este de altfel şi unul dintre sectoarele în care salariul mediu net al angajaţilor a înregistrat printre cele mai mari creşteri în ultimii ani, de peste 60% în 2012 faţă de anul 2008. Astfel, câştigul mediu net lunar ar IT-iştilor era în luna spetembrie a acestui an puţin peste 800 de euro, singurul sector în care angajaţii au beneficiat de salarii mai mari fiind cel bancar, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Chiar şi recruiterii "pariază" pe sectorul financiar pentru anul viitor, aceştia fiind de părere că românii care îşi vor căuta un loc de muncă în domeniu, vor avea şi cele mai mari şanse de a câştiga cei mai mulţi bani.

"În cazul domeniului financiar contează foarte mult nivelul de experienţă al angajaţilor. Luând în calcul un nivel de senior pentru pozuţia de controller financiar şi mergând până la o poziţie de director financiar, salariul poate varia de la un minim de 1.500 de euro net pe lună, respectiv la cel mult 5.000 de euro net pe lună", mai precizează Leonard Rizoiu.

În ceea ce priveşte munca temporară, cei care se vor orienta spre IT, comunicaţii, finanţe sau sectorul juridic vor putea beneficia de cele mai mari câştiguri de pe piaţa forţei de muncă din anul 2013.

Prin urmare, candidaţii care vor aplica sau angajaţii care vor fi promovaţi pe poziţii de IT manager, programator senior, director financiar sau pentru un job de broker, în sectorul muncii temporare, vor avea venituri lunare medii brute între 200 şi 270 de euro.

"Fără a oferi multe surprize, sectoarele care oferă cele mai mari salarii, chiar şi în zona muncii temporare, sunt acelea în care este cerută o pregătire specializată şi experienţă în domeniu. În viitorul apropiat, experţii în IT, comunicaţii, finanţe sau experţii în ştiinţe juridice se vor afla în topul angajaţilor cu cele mai mari câştiguri salariale. De asemenea, specialiştii în domeniile care susţin dezvoltarea companiilor şi care gestionează bugetele acestora vor avea cştiguri salariale mari", adaugă Rizoiu de la Barnett McCall.

 
Cuvinte cheie:
salariu 5000 de euro
, angajari IT
, finante
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 10 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (10):
pt Nagy Zoltan - 03 ianuarie 2013, 10:09

Cam tu vorbesti prostii... Nu stiu in ce oras lucrezi tu, dar cel putin in Cluj salarul mediu pentru un programator fara experienta, fara diploma, este de 450 E (aprox 20 milioane lei vechi), iar la un part-time, adica 4 ore/zi se ia cam 10 milioane lei vechi. Eu vorbesc de certitudini, nu de auzite...

APV - 02 ianuarie 2013, 23:26

Nagy Zoltan. nu stiu in ce oras traiesti/muncesti dar de exemplu in Cluj-Napoca am colegi de facultate ( an terminal ) care muncesc part-time pe 1000-2000 lei, full-time de la 1500-3000 lei, si acest salar fiind cel de debut.

dragos - 02 ianuarie 2013, 22:25

Ba fratilor acum sa fim seriosi pe poziţii de IT manager, programator senior cum zic baietii din articol din ce stiu eu salariile sar de 800 de euro.....
270 de euro primeste unu care populeaza site-urile cu diverse informatii....

Dan - 02 ianuarie 2013, 21:58

Nagy, aia care stiu ASA firewall, routing, switchs si mai multe iau 5000, deci IT nu inseamna a instala un windows XP un Linux server sau a creea un user account.

schleifer - 02 ianuarie 2013, 21:51

Nimeni nu-ti da banii astia daca vii de pe banca facultatii, indiferent unde ai fa cut studiul si practica. Important este sa-ti mearga bibilica si sa stii sa lucrez intr-un colegtiv, si comunicarea se face de obicei in engleza. Dupa citva ani 5-10ani salariul urca vertical in sus fata de muncitor. Dar ati uitat muncitorii, astazi un muncitor bine pregatit care scrie programe de lucru (strungar rectificator frezor etc.) cistiga de multe ori mai mult decit un inginer tinar. In sistemul bancar ne-au depasit indienii etc. Dar cum ar fi cu bani putini la inceput, si pe parcurs se cere marire de salariu, sau roiu cind am experienta, cunosc legea si limba, stau in picioare. Cei care sint bine pregatiti le recomand Germania. Eu am avut noroc.

pt Nagy Zoltan - 02 ianuarie 2013, 21:35

Nagy Zoltan ori esti fraier ori te iau colegii de fraier. Un suport IT castiga minim 2200 cand pleca de pe bancile facultatii, si vrei sa cred ca un programator castiga mai putin? Eu cred ca acei colegi ai tai de facultate te iau drept prost

io - 02 ianuarie 2013, 21:04

it ul e prost platit, facultatile tehnice fac multa matematica si fizica pentru un job de mizerie! in medicina salariile sunt si de 10 ori mai mari si puteti pleca in europa si chiar si in america! plus ca nu trebuie sa fii un geniu pentru medicina! acolo daca inveti ai garantia ca stii, la matematica poti sa inveti saptamani intregi si sa gasesti probleme de nerezolvat!

nostradamus - 02 ianuarie 2013, 19:37

Terminati cu prostiile IT
Pacaliti tinerii degeaba , in orce tara a lumii IT este platit prost.
Daca esti bun in programare si stii 3-4 programe probabil vei avea un salar mai mic decat un drafter in Autocad.
S-a dus vremea programatorilor , nu va luati dupa toti afafici care va spun numai prostii.
In America ca Inginer mecanic, electric sau constructor ai un salar de doua ori mai mare decat unul in IT, iar daca mai cunosti si putin Project Management, te uti la salarul unui IT ca la un ajutor social.

niku - 02 ianuarie 2013, 11:13

multa VRAJEALA cu salarii de mii de Euro! Sistemul BANCAR in 2013 VA INTRA IN COLAPS !!! Spania,Italia,Franta,...etc din UE vor avea MARI PROBLEME DE FINANTARE dar si SOCIALE in 2013!!!

Nagy Zoltan - 02 ianuarie 2013, 10:41

Iarasi ziceti prostii. Salariul in IT e intre 10 si 20 milioane lei vechi, asta dupa 3 de vechime. Cativa sunt peste 20 dar nu cu mult. Asta e media a mai mult de 100 de oameni(colegi faculta, colegi master, colegi lucru). Ma refer la postul de programator(nu leader, nu manager, simplu programator). Si multi lucra in locuri asa zis bune gen Siemens, Alcatel, Ubisoft

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide