Profesii

Topul celor mai căutate facultăţi la ASE: Cibernetica, REI şi Administrarea Afacerilor

Foto Răzvan Lupică

Autor: Corina Mirea

30.07.2012, 00:07 19890
 

Facultatea de Cibernetică Eco­no­mică a fost cea mai căutată fa­cultate din cadrul Academiei de Studii Eco­nomice (ASE) din Bu­cureşti, ultima medie de intrare pe cele 82 de locuri fără taxă fiind de 9,5.

Au urmat Facultatea de Relaţii Eco­nomice Internaţionale (ultima medie 9,36 pe cele 205 de locuri fără taxe) şi Facultatea de Admi­nistrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (ultima medie 9,2 pe 80 de locuri).

În 2012, ca şi în 2011, ASE nu a mai organizat examene, ci a organizat selecţia pe baza mediilor de la bacalaureat.

"Cred că interesul pentru Facultatea de Cibernetică a crescut în detrimentul celei de Finanţe - Bănci din cauza turbulenţelor economice şi politice din ultimul timp, care au afectat mediul bancar, mediu pe care oamenii, tinerii care se înscriu la ASE îl asociază cu universitatea. Prin urmare, dacă ei ştiu că băncile nu mai fac angajări aşa cum o făceau odată, este normal ca interesul absolvenţilor de bacalaureat să scadă şi să se orienteze pentru facultăţi care prezintă potenţial de creştere pe piaţa muncii", spune Dumitru Miron, profesor al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE.

Până în 2012 Facultatea de Finanţe- Bănci era pe primul loc în opţiunile studenţilor.

"Cele două facultăţi (Relaţii Econo­mice Internaţionale şi Administrarea Afacerilor - n. red.) s-au menţinut şi se vor menţine şi în continuare în topul preferinţelor, opţiunilor absolvenţilor de bacalaureat, cu toate că există, pentru programele de licenţă în limbi străine, testări de competenţe lingvistice", precizează Miron.

În topul celor mai atractive patru facultăţi de la ASE, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale conduce detaşat la capitolul cele mai multe note de zece obţinute de candidaţii înscrişi la admitere, cu patru note maxime, în timp ce Facultatea de Cibernetică a înregistrat doar o medie de zece, Facultatea de Administrarea Afa­ce­rilor, cu program în limba engleză trei medii de zece şi Facultatea de Finanţe - Bănci două note maxime. ASE are 11 facultăţi.

În anul universitar 2012-2013 Academia de Studii Economice din Bucureşti a scos la concurs 2.700 de locuri la zi (buget) şi 1.474 cu taxă pentru absolvenţii de bacalaureat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO