Profesii

Topul celor mai scumpe şcoli internaţionale private din Bucureşti: la ce şcoli taxa de şcolarizare depăşeşte 20.000 de euro pe an

Topul celor mai scumpe şcoli internaţionale private din...

Autor: Mihaela Pascari

04.08.2017, 00:07 12454

British School of Bucharest, International School sau The American International School (AISB) sunt doar câteva dintre şcolile internaţionale acreditate de ARACIP pentru a-şi desfăşura activitatea în România. Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la una dintre aceste şcoli plătesc taxe de şcolarizare care variază între 2.600 şi peste 20.000 de euro pe an.

Din totalul şcolilor internaţionale din Bucureşti, cele mai multe (5) provin din Marea Britanie, restul fiind din Franţa, Liban sau SUA.

În cadrul şcolii private AISB, de exemplu, taxa de şcolarizare pe an poate varia între 6.940  de euro la grădiniţă şi 20.250 de euro la clasele finale de liceu.

În anul şcolar 2016-2017, în cadrul AISB au fost şcolarizaţi 830 de elevi, dintre care 242 pentru clasele de liceu. Elevii au provenit din 56 de ţări, iar cei mai mulţi sunt din România, SUA, Israel, Germania sau Turcia.

O altă şcoală internaţională privată este Bucharest Beirut International School, care funcţionează în România din 2003. Instituţia de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal are un program bilingv, imple­men­tând sistemul britanic de învăţământ. Şcoala este si­tuată în zona de est a Capitalei, într-o clădire cu o suprafaţă de 3.000 de mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO