Profesii

Topul integrităţii universităţilor româneşti. ASE-ul coboară pe locul şase

Topul integrităţii universităţilor româneşti. ASE-ul coboară pe locul şase
29.07.2010, 11:29 190

Pentru al doilea an consecutiv nicio universitate de stat dinRomânia nu a întrunit condiţiile de transparenţă şi corectitudinenecesare pentru a fi încadrată la categoria de cinci stele,potrivit topului integrităţii universităţilor româneşti, realizatde Coaliţia pentru Universităţi Curate.

Pe primele trei locuri au continuat să se afle Universitatea deMedicină şi Farmacie din Târgu Mureş, "Iuliu Haţieganu" din ClujNapoca şi "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, care întrunesc aproapetoate criteriile de transparenţă şi corectitudine, având patrustele.

Din Bucureşti, Academia de Studii Economice (ASE) a coborât pelocul şase după ce în 2009 se afla pe locul patru. De asemenea,Universitatea din Bucureşti a coborât opt locuri, ajungând până pepoziţia 20.

Codaşele topului au fost SNSPA, pe locul 41, cu o stea obţinută,şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară dinBucureşti, fără nicio stea.

Pentru realizarea topului au fost luate în consideraretransparenţa şi corectitudinea administrativă, corectitudineaacademică, calitatea guvernanţei şi managementul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO