Profesii

Topul judeţelor cu cele mai multe locuri de muncă vacante săptămâna aceasta

Topul judeţelor cu cele mai multe locuri de muncă...

Autor: Aurelia Alexa

24.04.2015, 11:56 189

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), 2.163 de angajatori din cei 28.644 contactaţi s-au prezentat la Bursa generală a locurilor de muncă organizată vineri.

Aceştia au anunţat că au disponibile 26.881 de locuri de muncă, dintre care 18 pentru persoane marginalizate.

La nivel naţional, 24.834 dintre locurile de muncă anunţate sunt pentru persoane care nu au studii superioare şi 2.047 pentru absolvenţi de studii superioare.

Cele mai multe posturi vacante sunt anunţate în Bucureşti, 5.637, Iaşi - 1.544, Constanţa - 1.540, Cluj - 1.327 şi Galaţi - 1.300.

În Bucureşti, aproximativ 200 de persoane aşteptau, vineri dimineaţă, întâlnirea cu angajatorii înainte ca Bursa locurilor de muncă să înceapă. Numărul persoanelor a continuat apoi să crească, formându-se coadă.

Din cele 5.637 de locuri de muncă care pot fi ocupate în Bucureşti, peste jumătate, adică 3.150, sunt pentru muncitori calificaţi. Alte 1.287 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Capitală sunt pentru absolvenţii de studii medii, 895 pentru muncitori necalificaţi şi 315 pentru cei cu studii superioare.

Pentru muncitorii calificaţi se oferă posturi de agent de securitate, lucrător comercial, vânzător, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte, confecţioner ansamblor articole din textile, casier, croitor, îngrijitor clădiri, lăcătuş sau şef.

Pentru cei cu studii medii, cele mai multe din posturile oferite sunt cele de agent de asigurări, mercantizor, funcţionar informaţii clienţi, agent servicii client, operator vânzări prin telefon, agent de vânzări, recuperator creanţe/debite sau contabil.

Muncitorii necalificaţi se pot angaja în cadrul bursei ca ”manipulanţi mărfuri”, muncitori necalificat în industria confecţiilor sau în demolarea clădirilor, paznic, ”săpător manual”, curier, îngrijitor spaţii verzi şi lucrător în bucătărie.

Posturile oferite pentru studii superioare sunt de consilier vânzări asigurări, manager, şef şantier, inginer construcţii, proiectant inginer construcţii, consilier administraţie publică, ofiţer bancar, inginer electronist, inginer mecanic, inginer tricotaje, analist financiar, programator şi specialist marketing.

Potrivit ANOFM, în primele trei luni ale anului au fost angajate 92.839 de persoane, reprezentând 26% din ţinta programului naţional de ocupare pentru anul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO