Profesii

Topul salariilor din industria IT. Salariul mediu în Microsoft este de 10.800 lei net/lună

Topul salariilor din industria IT. Salariul mediu în...

Autor: Adelina Mihai

20.01.2017, 00:07 41456

Câştigul salarial mediu al celor 430 de angajaţi ai Microsoft România a fost de 10.800 de lei net pe lună în 2015, arată calculele ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului. Pe locul doi în topul salariilor medii din IT se află DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al gigantului Deutsche Bank din România, unde venitul salarial mediu este de aproape 9.900 de lei net pe lună. Pe locul trei în topul companiilor IT care îşi răsplătesc cel mai bine salariaţii se află Betfair România Development, centrul de dezvoltare software din Cluj-Napoca al companiei de pariuri online Paddy Power Betfair, cu venit salarial mediu de peste 9.100 de lei net pe lună.

„Companiile IT care oferă cele mai mari salarii au angajaţi pe poziţii specializate, cu valoare adăugată mare în business, pe când cei care au salarii mai mici activează în sectorul de outsourcing IT, unde un procent mare de angajaţi sunt studenţi sau proaspăt absolvenţi, care lucrează pe poziţii puţin specializate. În plus, unele companii din acest sector care au luat ajutor de stat îşi pot permite să ofere pachete salariale peste media pieţei“, a explicat Cristina Postolache, managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Big4HR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO