Profesii

Topul sectoarelor care vor face cele mai multe angajări în 2016

Topul sectoarelor care vor face cele mai multe angajări...

Autor: Mihaela Pascari

30.12.2015, 00:00 2546

Serviciile de outsourcing, IT-ul şi telecomul sunt domeniile în care se vor face cele mai multe angajări în 2016, însă vor fi multe oferte de locuri de muncă şi în alte sectoare mai puţin active în ultimii ani, cum sunt cel al construcţiilor sau cel al agriculturii, spun reprezentanţii firmelor de recrutare.

“Putem spune că semnalele pozitive din piaţa românească s-au accentuat pe parcursul lui 2015, iar în 2016 pare să se consolideze o tendinţă pozitivă, de creştere a volumului de angajări”, spune Corina Gonteanu, marketing & communication manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară ManpowerGroup România.

Un alt domeniu la fel de “darnic” din punctul de vedere al ofertelor de muncă este sectorul construcţiilor civile şi industriale, care promite creşteri atât la nivelul proiectelor rezidenţiale atât şi ale celor de retail, cât şi ale clădirilor de birouri, construcţii de logistică şi industriale.

“Şi agricultura este în topul domeniilor ofertante, aici vorbim despre dezvoltarea de proiecte agricole, care intră şi ele în sfera digitalizării, folosind tehnologia informaţiei atât pentru predictibilitate şi optimizare, cât şi pentru optimizarea proceselor”, spune Daniela Miriţescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

În primele trei luni ale anului oportunităţile vor continua să apară şi în sectorul industriei prelucrătoare. Aproape unu din patru angajatori din acest sector anunţă intenţia de a face angajări continuând tendinţa pozitivă din ultimii ani.

“Trebuie să remarcăm că în majoritatea sectoarelor de activitate angajatorii s-au arătat încrezători, formulând planuri de angajare mai mult sau mai puţin ambiţioase pentru primele luni ale noului an, excepţie făcând sectorul  utilităţilor unde previziunile angajatorilor sunt negative. La nivel de specializări, practica ne arată că se continuă tendinţe positive de angajare în IT, inginerie BPO, îndeseobi în relaţii cu clienţii”, mai spune Corina Gonteanu.

De asemenea, domeniile care vor continua să angajeze vor fi şi în 2016, la fel ca în anii anteriori, IT-ul, ingineria şi domeniul financiar.

“România continuă să aibă o poziţie favorabilă, stabilă politic, va fi în continuare cea mai atractivă ţară din estul Europei, competitivă ca salarii, cu o resursă umană mai bine educată şi candidaţi care au o mai bună cunoaştere a limbilor străine şi cu angajaţi mai adaptabili aflaţi mai aproape de cultura occidentală”, spune Daniela Miriţescu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO