Trei sferturi dintre angajatorii români au probleme în găsirea angajaţilor calificaţi

14 iun 2017 Autor: Anca Olteanu

Mai mult de un sfert (28%) dintre angajatori plănuiesc să-şi sporească numărul de angajaţi, 7% dintre aceştia au de gând să facă reduceri de personal, iar 64% nu intenţionează să facă nicio schimbare în perioadă iulie - septembrie 2017, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de soluţii privind forţa de muncă Man­powerGroup.
 
„Aproape trei sferturi dintre angajatori au probleme în găsirea personalului calificat“,  susţine Igor Hahn, country manager la Manpower­Group România.
 
Perspectivele de angajare din trimestrul III din 2017, deşi ferm pozitive, au per ansamblu o tendinţă de slăbire, fiind mai puţin robuste decât în trimestrul II din 2017 în şapte din cele zece sectoare de activitate analizate şi în şase din cele opt regiuni alte ţării, şi în scădere faţă de trimestrul III al anului trecut în şase sectoare de activitate şi patru regiuni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2017

 
Cuvinte cheie:
angajatori
, angajati
, calificare
, gasire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide