Profesii

Tudor, Class IT Outsourcing: Mergem în Statele Unite după contracte de opt ori mai mari

Autor: Adelina Mihai, Octavian Calei

21.11.2013, 00:08 425

Class IT Outsorcing, o firmă românească de externalizare de servicii IT cu 100 de angajaţi, îşi va extinde activitatea în SUA începând cu 2014, potrivit lui Bogdan Tudor, acţionar şi CEO al companiei. Cu afaceri de 2,5 milioane de euro anul trecut şi cu o marjă de profit de 10%, compania are încă din 2011 un birou în SUA, care însă nu a avut activitate până în prezent.

„Valoarea unui contract în SUA este cu valori între 6 şi 8 ori mai mari decât aici. Vrem să ne extindem acolo pentru că românii din industria IT au o imagine foarte bună şi am descoperit că în unele cazuri suntem cu un nivel peste ceea ce livrează companiile de acolo. Nu am nici cel mai mic complex să mă duc să livrez acolo ceea ce fac în România“, a spus Bogdan Tudor, prezent ieri la emisiunea de business ZF Live. El estimează că, anul acesta, compania va încheia cu afaceri de 3 milioane de euro, iar ţinta este ca în cinci ani să ajungă la o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.

Compania are în prezent 160 de clienţi, atât din ţară, cât şi din străinătate, iar cea mai mare factură emisă este pentru un client din Marea Britanie şi are o valoare de 10.000 de euro/ lună. În general, companiile cliente care vor externalizarea serviciilor IT sunt mici şi mijlocii şi au, în medie, câte 1-2 angajaţi în departamentul de IT. Factura lunară pe care o plăteşte o companie care alege să externalizeze serviciile făcute de un astfel de departament este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO