Profesii

Tudor Manea, eMag: Salariile din zona de tehnologie depăşesc 1.600 de lei net pe lună pentru începători

Tudor Manea, vicepreşedintele de resurse umane al retailerului online eMAG

Tudor Manea, vicepreşedintele de resurse umane al retailerului online eMAG

Autor: Adelina Mihai, Corina Mirea

01.08.2014, 10:09 1327

Candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au nevoie de competenţe de tehnologie dacă vor să se angajeze, pentru că firmele care nu se vor adapta la evoluţia tehnologiei nu vor mai exista pe piaţă în următorii ani, este de părere Tudor Manea, vicepreşedintele de resurse umane al retailerului online eMAG.

În opinia sa, profilurile de candidaţi pentru domniul de e-commerce încă nu s-au format foarte clar, fiind un domeniu tânăr, aflat mereu în schimbare, şi de aceea apar tipuri noi de joburi de la un an la altul. De aceea, în cadrul eMag se dezvoltă programe noi de training, iar studenţii sunt chemaţi în programe de internship.

“România are un potenţial foarte bun în zona de resurse umane, iar acest lucru se vede în rezultatele olimpicilor români la matematică şi informatică. Este o mare competeţie pe candidaţi în piaţa IT, iar noi am încercat să suplinim prin programul de internship această nevoie. (...) În zona de tehnologie, salariile sunt peste nivelul salariului mediu pe economie, de 1.600 de lei net pe lună, pentru cei la aflaţi la început de drum”, a explicat Manea, care a fost prezent astăzi la cea de-a XII-a ediţie a HR Insider, dezbaterea lunară pe teme de resurse umane organizată de ZF Corporate (serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar). Tema ediţiei de astăzi a fost: „Ce specializări se caută pe piaţa muncii, dar nu se învaţă în şcolile, liceele şi facultăţile din România?”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO