Profesii

Un fost consultant imobiliar a făcut un centru pentru meditaţii la matematică într-o clădire de birouri

Un fost consultant imobiliar a făcut un centru pentru meditaţii la matematică într-o clădire de birouri

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

18.09.2012, 20:10 1775

Călin Bucur, un fost consultant al firmei Colliers International, încearcă să facă o afacere pornind de la rezultatele slabe de la bacalaureatul din ultimii doi ani, astfel că a pus bazele unui centru de meditaţii la matematică pentru elevii de clasa a douăsprezecea.

Centrul de Matematică Bucur presupune un program ce se va derula timp de opt luni, sub forma a două cursuri pe săptămână în care elevii vor învăţa în grupe de câte nouă, respectiv trei copii.

"Centrul reprezintă un maraton de învăţat matematică, nu un sprint pe ultima sută de metri. Proiectul are la bază un program de învăţare bine stabilit, prin care elevul poate beneficia de repere atât prin monitorizarea constantă a evoluţiei sale, cât şi prin poziţionarea permanentă faţă de el însuşi, dar şi faţă de colegi", spune Călin Bucur.

Cursurile se vor desfăşura într-un spaţiu de birouri, cu recepţie şi personal calificat, iar centrul le va pune la dispoziţia tinerilor, pe lângă materialele necesare studiului (cărţi şi culegeri), setul săptămânal de exerciţii, o lecţie video de zece minute şi posibilitatea de a-şi crea un profil personal pe platforma programului, prin care vor putea accesa rezumatul lecţiilor în format electronic.

De altfel, printre obiectivele centrului se numără transparentizarea procesului de învăţare prin care trec copiii, dar şi încurajarea controlului parental asupra modului în care elevii evoluează.

Prin urmare, părinţii, dar şi elevii vor beneficia de o platformă online care le oferă acces permanent la resursele de studiu, la evaluări, precum şi posibilitatea de a comunica în mod constant cu profesorii, pe baza unui nume de utilizator şi o parolă. În acelaşi timp, toate aceste informaţii vor fi trimise către fiecare părinte sub forma unui raport lunar.

Potrivit reprezentanţilor programului, promoţia 2012 va fi alcătuită din 50 de elevi de clasa a douăsprezecea, care vor fi selectaţi pe baza unui interviu.

În ceea ce priveşte costurile acestui program, taxa de studiu se ridică la 120 de lei plus TVA pe săptămână şi se achită în avans pentru fiecare calup de patru sătămâni de cursuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO