Profesii

Un inginer din Dolj investeşte într-o clinică în Motru şi creează 80 de noi locuri de muncă

Un inginer din Dolj investeşte într-o clinică în...

Autor: Loredana Ficiu

24.04.2017, 14:50 4142

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că un investitor din Craiova negociază pentru cumpărarea unui teren, unde vrea să construiască o policlinică.

”Ei caută, eu i-am ajutat să identifice proprietarii, să vadă locaţiile. Sunt trei locuri în oraş care s-ar preta unor astfel de activităţi. Negociază cu fiecare parte. Va avea tot sprijinul nostru. Vrea să creeze minim 80 de locuri de muncă. În funcţie de zonă ar putea crea între 80 şi 100 de locuri de muncă. E din zona Craiovei, a mai făcut astfel de investiţii, a dezvoltat afaceri de genul acesta prin Balş şi în oraşe din sudul ţării. Vrea să facă o policlinică, va fi cu spitalizare de o zi, adică să fie şi saloane cu paturi şi cabinet medicale. (...) Pe mine mă interesează să creeze locuri de muncă, că de acolo vin şi bani la buget. Sunt medici, asistenţi medicali, infirmieri, laboranţi. Asta înseamnă că vor veni medici în Motru, vor avea şi locuinţe probabil, în cadrul complexului respectiv”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Acesta consideră că oraşul pe care îl conduce a fost ales pentru această investiţie întrucât este poziţionat la o distanţă convenabilă, astfel încât să atragă atât pacienţi din Târgu-Jiu, cât şi din comunele limitrofe.

„Mai mult, de la Baia de Aramă, până la Strehaia sau în preajmă, în jurul oraşului Motru, nu sunt astfel de unităţi. Mai mult ca sigur şi-au făcut un studiu de marketing”, a mai precizat edilul din Motru.

Inginerul care doreşte înfiinţarea policlinicii în municipiul Motru este rezervat în declaraţii până la finalizarea investiţiei, precizând că numai pentru obţinerea avizelor necesare va avea nevoie de o perioadă cuprinsă între patru şi şase luni.

„Sunt multe lucruri de pus la punct. Am ales toată Oltenia, am şi alte dezvoltări de care mă ocup acum şi de care vreau să mă ocup şi pe viitor. Deocamdată am început cu Motru şi suntem orientaţi spre anumite chestii pentru a începe să dezvoltăm mici activităţi. În zona Olteniei mă interesează în mod special, pentru că sunt din Craiova. Până nu am partea legată de locaţie pusă la punct, estimările sunt cu mari rezerve. Mă interesează să fac treabă, atât. Toate se vor face sub lupa exactă a legii, cu avizele necesare, cu totul pus la punct ca la carte. Mă bazez pe faptul că avem un centru universitar, care trebuie pus la treabă, în momentul acela poate se vor debloca multe. Aducem medici şi din Craiova, sunt mijloace de transport, pentru că trebuie făcut ceva ca să deblocheze şi totul să înceapă să meargă normal”, a precizat investitorul, care, deocamdată, doreşte să rămână anonim.

Municipiul Motru are o populaţie de aproximativ 18.000 de locuitori, iar în prezent sunt înregistraţi 293 de şomeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO