Profesii

Un neamţ câştigă în Kaufland minimum 10 € pe oră. Un român ia atât într-o zi

Un neamţ câştigă în Kaufland minimum 10 € pe oră....

Autor: Cristina Roşca

11.12.2015, 00:07 14659

Salariul minim al unui angajat Kaufland Germania a ajuns la 10 euro pe oră, sumă pe care un român o câştigă abia într-o zi, potrivit datelor ZF. Astfel, în timp ce un neamţ câştigă minimum 1.600 de euro pe lună în cadrul Kaufland, pe o poziţie similară un român câştigă de 7-8 ori mai puţin. Salariile minime sunt acordate de regulă lucrătorilor comerciali aflaţi la început de drum.

Ce salariu câştiga în medie anul trecut un angajat de la Kaufland

În ceea ce priveşte diferenţele dintre salariul minim din Kaufland România şi Germania, acestea sunt similare şi la nivelul întregii economii. Astfel, salariul mediu net în România, de 380 de euro, este de circa 6-7 ori mai mic decât salariul mediu net din Germania. În ceea ce priveşte preţul la alimente spre exemplu, diferenţa nu se mai menţine însă. Astfel, diferenţa este de doar 40%, situaţie ce poate explica în parte diferenţa între nivelul de trai din cele două ţări.

WikiZF: Profilul companiei Kaufland

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Kaufland nu au răspuns până la închiderea ediţiei care este valoarea salariului minim sau mediu din companie. Anterior însă ei au declarat că se obligă prin contractul colectiv de muncă negociat cu reprezentanţii angajaţilor să plătească şi pentru funcţiile necalificate „curăţenie sau parcare“ cel puţin 10% peste salariul minim. Salariul minim în România nu ajunge în prezent la 180 de euro.

Kaufland este liderul comerţului local, cu afaceri de 1,8 mld. euro anul trecut şi cu peste 100 de hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO