Profesii

Un prorector de la ASE a fost numit primul profesor KPMG din România

Autor: Adelina Mihai

08.06.2011, 19:22 1407

Pavel Năstase, 59 de ani, prorector în cadrul Academiei deStudii Economice (ASE), a fost numit primul profesor KPMG dinRomânia, în cadrul unui parteneriat prin care universitatea şifirma de audit şi consultanţă KPMG vor realiza proiecte în domeniulfinanciar- contabil. Profesorul Năstase predă la Catedra deInformatică şi Gestiune, în cadrul disciplinelor precum BazeleTehnologiei Informaţiei, Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date,Tehnologia Aplicaţiilor Web sau Managementul informaţieifinanciar-contabile. Totodată, Cătălin Albu, conferenţiaruniversitar doctor în cadrul ASE, a primit titlul de KPMG "Fellow"(bursier cu titlu academic, care face cercetare- n.red.).

Academia de Studii Economice este una dintre cele maiprestigioase instituţii de învăţământ de pe piaţa locală, careşcolarizează în prezent circa 34.000 de studenţi şi care are 800 decadre didactice.

KPMG este una dintre companiile membre ale gigantului în auditşi consultanţă Big 4 (care mai cuprinde Deloitte, Ernst&Youngşi PricewaterhouseCoopers), care a avut o cifră de afaceri cumulatăde 34 de milioane de euro anul trecut prin intermediul companilorKPMG Tax, KPMG Romania, KPMG Audit, KPMG Lichidare şi KPMGTrustee.

În SUA, Fundaţia KPMG a încheiat primele parteneriateeducaţionale de acest tip încă din anul 1974, în prezent existând51 de profesori care deţin titlul de "Profesor KPMG".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO