Profesii

Un român de 45 de ani preia operaţiunile de 400 mil. euro ale traderului Ameropa Grains. Markus Wirth şi-a încheiat mandatul de interimar

Bogdan Popescu, 45 de ani, director general Ameropa Grains

Bogdan Popescu, 45 de ani, director general Ameropa Grains

Autor: Ioana David

26.09.2014, 00:05 1424
Bogdan Popescu, 45 de ani, un executiv care a lucrat în grupurile Metro şi Shell, este de la jumătatea lunii septembrie director general al Ameropa Grains, al doilea trader de cereale de pe piaţa locală după cifra de afaceri de anul trecut (402 mil. euro).
 
Popescu, inginer de aviaţie de profesie, îl înlocuieşte pe Markus Wirth, managerul elveţian în vârstă de 66 de ani care a primit în urmă cu un an şi jumătate un mandat de director general interimar la Ameropa Grains. „Am venit ca interimar, dar am stat până la urmă un an şi jumătate în companie. Alţi şapte ani i-am petrecut la Holcim (unde a fost preşedinte şi director general în perioada 2004 – 2011 - n. red.), iar la Azomureş fac parte din comitetul de supervizare a proiectului de 200 de milioane de euro care este în curs de derulare“, a declarat pentru ZF Markus Wirth.
 
Ameropa Grains şi Azomureş sunt controlate de magnatul elveţian Andreas Zivy. La Ameropa, Wirth a fost numit la jumătatea anului trecut după plecarea lui Cezar Gheorghe, în prezent senior trader la Bunge.
 
Pentru Bogdan Popescu, fost şef al departamentului de operaţiuni al Metro Bulgaria, preluarea funcţiei de director general al Ameropa Grains reprezintă primul contact cu tradingul de cereale, o industrie dominată de giganţi internaţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO