Profesii

Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un programator software

Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un...

Autor: Adelina Mihai

04.01.2018, 00:05 13972

Un programator software cu studii de specialitate şi o experienţă profesională de cel puţin trei ani poate câştiga până la 3.500 de euro net pe lună, arată datele firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Temps România.

Programatorii software fac parte din categoria candidaţilor cel mai doriţi de către angajatori, deoarece în prezent pe piaţa muncii există un deficit important între cerere şi ofertă.

„Companiile angajatoare sunt în mod special în căutare de specialişti cu minimum trei ani de experienţă în programare/ dezvoltare software şi studii de specialitate (Facultatea Politehnica Bucureşti sau ASE). Salariul mediu este între 2.000 şi 3.500 de euro net, la care se adaugă însă un pachet interesant de beneficii: asigurare medicală, abonamente preferenţiale la săli de sport, acces la programe de training, certificări, 25 de zile de concediu, posibilitatea de a lucra de acasă etc.“, a spus Iuliana Leurent, CEO al Temps România. Ea a mai precizat că recru­tarea programatorilor repre­zintă o provocare pentru că, dincolo de numărul scăzut de candidaţi, trebuie să existe o aliniere între competenţele tehnice pe care aceştia le au pe noile tehnologii şi costul opti­mizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO