Un vicepreşedinte al BCR se duce la Romgaz. Şeful privatizărilor din energie: Avem nevoie de un specialist în finanţe în CA

18 iul 2014 Autori: Ioana Tudor , Roxana Pricop

Sergiu Manea, vicepreşedintele executiv pe corporate banking şi pieţe de capital la BCR, este la un pas de a deveni membru în consiliul de administraţie al Romgaz, poziţie rămasă liberă după demisia lui Adrian Volintiru în luna iunie. Manea este susţinut de Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei, prin care statul român controlează 70% din producătorul de gaze.
 
„L-am propus pe Sergiu Manea pentru că avem nevoie de un specialist în finanţe în CA al Romgaz, aşa cum sunt prevederile stabilite de Ordonanţa de Guvern 109 din 2011. Prin demisia lui Adrian Volintiru, această poziţie a rămas liberă în consiliul de administraţie al Romgaz“, a spus Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie.
 
Manea a venit la BCR în aprilie 2012, iar în octombrie a preluat toate responsabilităţile de pe zona corporate la BCR. Anterior, acesta a lucrat ca partener la compania austriacă independentă de asset management Ithuba Capital timp de doi ani.
 
Între 2006 şi 2010, a deţinut funcţia de manager la grupul UniCredit, după o experienţă de câţiva ani la Bank Austria Creditanstalt şi ABN Amro. Manea a absolvit Facultatea de finanţe-bănci a Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 1995 şi are studii masterale în finanţe-bănci.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2014

 
Cuvinte cheie:
romgaz
, energie
, administratie
, bcr
, consiliu
, vicepresedinte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide