Profesii

Un vicepreşedinte al BCR se duce la Romgaz. Şeful privatizărilor din energie: Avem nevoie de un specialist în finanţe în CA

Sergiu Manea, vicepreşedintele executiv al BCR, este la un pas de numirea în consiliul de administraţie al Romgaz

Sergiu Manea, vicepreşedintele executiv al BCR, este la un pas de numirea în consiliul de administraţie al Romgaz

Autor: Ioana Tudor, Roxana Pricop

18.07.2014, 00:06 725
Sergiu Manea, vicepreşedintele executiv pe corporate banking şi pieţe de capital la BCR, este la un pas de a deveni membru în consiliul de administraţie al Romgaz, poziţie rămasă liberă după demisia lui Adrian Volintiru în luna iunie. Manea este susţinut de Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei, prin care statul român controlează 70% din producătorul de gaze.
 
„L-am propus pe Sergiu Manea pentru că avem nevoie de un specialist în finanţe în CA al Romgaz, aşa cum sunt prevederile stabilite de Ordonanţa de Guvern 109 din 2011. Prin demisia lui Adrian Volintiru, această poziţie a rămas liberă în consiliul de administraţie al Romgaz“, a spus Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie.
 
Manea a venit la BCR în aprilie 2012, iar în octombrie a preluat toate responsabilităţile de pe zona corporate la BCR. Anterior, acesta a lucrat ca partener la compania austriacă independentă de asset management Ithuba Capital timp de doi ani.
 
Între 2006 şi 2010, a deţinut funcţia de manager la grupul UniCredit, după o experienţă de câţiva ani la Bank Austria Creditanstalt şi ABN Amro. Manea a absolvit Facultatea de finanţe-bănci a Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 1995 şi are studii masterale în finanţe-bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO