Profesii

Unilever numeşte un român la conducerea operaţiunilor din opt ţări europene

Unilever numeşte un român la conducerea operaţiunilor...

Autor: Cristina Roşca

01.07.2016, 11:40 1000

Executivul român Florin Trandafirescu a preluat începând de astăzi conducerea Unilever South Central Europe, care reuneşte un total de opt ţări dintre care cea mai importantă este România. Anterior el a condus timp de patru ani operaţiunile din Cehia şi Slovacia. Anterior alţi nouă ani el a lucrat în afara ţării, tot în cadrul Unilever.

“Mă bucur să fiu din nou acasă. Mă întorc cu emoţii şi entuziasm în Unilever South Central Europe pentru a face parte dintr-o echipă care, în ultimii ani, a stat cu regularitate pe podiumul Unilever în Europa”, a declarat Florin Trandafirescu.

El lucrează în cadrul companiei anglo-olandeze Unilever de aproape două decenii, perioadă în care a deţinut mai multe funcţii de management, atât în cadrul Unilever South Central Europe, cât şi al altor entităţi ale companiei. După ce a condus fabrica Unilever de la Ploieşti şi a fost implicat într-un proiect de supply chain în Marea Britanie, Florin Trandafirescu a preluat funcţia de director supply chain Unilever South Central Europe, iar ulterior a fost numit vicepreşedinte Supply Chain pentru Rusia, Ucraina şi Belarus.
În 2008, Florin Trandafirescu a preluat funcţia de general manager Inmarko Rusia, companie locală producătoare de îngheţată, imediat după achiziţia acesteia de către Unilever. După finalizarea procesului de integrare, în 2012, a fost desemnat managing director Unilever Cehia şi Slovacia.

Românul îl înlocuieşte în funcţie pe Jarek Malinowski care a preluat funcţia de managing director al Unilever South Central Europe în vara lui 2012. Acum, el va conduce operaţiunile Unilever din opt ţări, România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Macedonia, Albania, Kosovo şi Muntenegru. Potrivit ultimelor date, România era responsabilă pentru peste 50% din totalul businessului de 865 mil. lei anul trecut. Compania se ocupă de importul şi distribuţia produselor Unilever, gigantul anglo-olandez având local şi operaţiuni de producţie administrate de altă entitate juridică, condusă de o altă echipă de management.

Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Florin Trandafirescu a lucrat, după absolvire, în cadrul Electromagnetica Bucureşti, după care a petrecut 5 ani în cadrul companiei Siemens / EMCOM în Germania şi în România. În 1997 s-a alăturat companiei Unilever, ca manager al fabricii din Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO