Profesii

Universitatea Cambridge, cea mai bogată din Anglia. Numai din donaţii a strâns peste 1,2 mld euro

 Universitatea Cambridge, cea mai bogată din Anglia. Numai din donaţii a strâns peste 1,2 mld euro

Autor: Radu Racu

16.09.2010, 12:47 733

Universitatea Cambridge este cea mai bogată instituţie deînvăţământ superior din Marea Britanie, cu fonduri şi active învaloare de peste 4 miliarde de lire sterline (4,8 miliarde deeuro), ca urmare a unor plasamente profitabile şi a unei campaniifructuoase de strângere de fonduri, scrie Financial Times.

Fondul de investiţii al universităţii a obţinut un randament de19% în anul încheiat în luna iunie, în timp ce veniturileinstituţiei au fost rotunjite de o campanie de strângere de donaţiicare a adus 1 miliard de lire sterline (1,2 mld. euro) în visterie- cam un sfert din bugetul integral al ministerului Educaţiei dinRomânia.

Pe locul al doilea în topul universităţilor din Anglia s-aplasat Oxford, cu o valoare de 3 miliarde de lire sterline. Celedouă instituţii, deşi plasate în capul listei celor mai prestigioase din lume, sunt încă departe cavaloare de cele de peste ocean. Cea mai bogată universitate dinSUA, Harvard, este evaluată la 20 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO