Profesii

Unu din doi copii români nu promovează fie examenul de evaluare naţională, fie cel de bacalaureat

Unu din doi copii români nu promovează fie examenul de...

Autor: Adelina Mihai

05.07.2017, 00:07 382

Peste 100.000 de copii dintr-o generaţie de 200.000 nu reuşesc să treacă fie de examenul de la finalul clasei a VIII-a, fie de bacalaureatul din clasa a XII-a, potrivit calculelor ZF. Mulţi dintre ei se „pierd“ pe drum pentru că fie nu sunt înscrişi într-o formă de învăţământ, nu promovează examenele, nu se înscriu la aceste teste sau rămân în urmă faţă de ceilalţi copii la învăţătură.

„Trebuie verificat ce se întâmplă cu copiii care nu se înscriu sau nu promovează evaluarea naţională, dacă rămân corigenţi/ repetenţi, dacă se reînscriu în anii următori etc. Se ajunge în această situaţie pentru că nu se intervine mai devreme. Este o problemă de sistem, pentru că sunt copii care nu performează şi care trec prin ciclurile primar şi gimnazial fără să existe vreo formă de învăţământ remedial. De aceea avem aceste pierderi exact în punctele de verificare, la evaluarea naţională şi la bacalaureat“, a spus Ligia Deca, consilier de stat în Departamentul Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Cu cât nivelul de şcolarizare este mai scăzut, cu atât nivelul de salarizare al viitorilor angajaţi va fi mai redus, iar găsirea unui loc de muncă va fi dificilă. De altfel, statisticile arată că peste 82% dintre cei 380.000 de şomeri înregistraţi în România sunt fără studii sau cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO