Profesii

Unu din doi români a avut o relaţie la birou

Unu din doi români a avut o relaţie la birou

Autor: Mihaela Pascari

14.02.2017, 13:06 3725

Peste 50% dintre români au avut o relaţie la birou, dintre care 45% au fost relaţii serioase, de lungă durată, în timp ce pentru 11% dintre ei a fost doar o aventură, arată un studiu realizat de platforma de recrutare online eJobs.

“Relaţiile amoroase la birou sunt mult mai frecvente decât ar putea crede mulţi dintre noi. În condiţiile în care petrecem în interes de serviciu o parte semnificativă din viaţă, şansele de a ne găsi jumătatea în timpul orelor de program sunt, din punct de vedere statistic, extrem de mari”, arată studiul.

Mai mult, 25% dintre cei care au avut o relaţie la locul de muncă au ajuns la altar cu colegul sau colega de birou, ponderea fiind mai mare în rândul femeilor de 28%, iar la bărbaţi de 20%.

În ceea ce priveşte influenţa relaţiei la locul de muncă asupra carierei angajatului, 17% au spus că unul dintre parteneri a trebuit să părăsească compania în următorul an. Ponderea celor care au afirmat că relaţia de la locul de muncă i-a ajuta să se dedice şi mai mult jobului a fost de 16%.

Doar 7% dintre angajaţi au spus că relaţia i-a ajutat să avanseze în carieră. În restul cazurilor, relaţia nu a influenţat evoluţia profesională a angajaţilor.

Studiul eJobs a fost efectuat la nivel naţional, în perioada 1-12 februarie 2017, pe un eşantion de 1,242 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

În segmental de vârstă 18-25 de ani ponderea celor care nu au avut o relaţie de dragoste la job are nivelul cel mai ridicat de 60%.

Studiul mai arată că, peste 60% a celor implicaţi întrâo relaţie amoroasă la locul de muncă erau singuri la acel moment, iar 18% erau deja într-o relaţie, 20% au recunoscut că erau căsătoriţi.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO