Profesii

Unu din zece angajatori spune că va menţine salariile nete, dar nu prin creşterea brutului, ci prin alte beneficii. ”Este foarte multă incertitudine după modificările fiscale”

Unu din zece angajatori spune că va menţine salariile...

Autor: Roxana Rosu

20.11.2017, 00:05 3043

„Observăm un nivel foarte ridicat de incertitudine în rândul clienţilor noştri.“

Patru din zece firme (37%) aşteaptă un răspuns de la sediul central pentru a vedea ce decizie legată de salarii vor lua începând cu 2018, ca urmare a adoptării noilor modificări fiscale de către guvern, relevă un studiu realizat de Adecco, jucător de pe piaţa resurselor umane.

Aproape jumătate (45%) dintre partenerii Adecco au în plan să menţină salariile nete ale angajaţilor la acelaşi nivel, indiferent dacă vor avea sau nu costuri suplimentare, iar jumătate dintre respondenţi consideră că noile modificări fiscale vor avea un impact negativ asupra companiei în care îşi desfăşoară activitatea.

„Observăm un nivel foarte ridicat de incertitudine în rândul clienţilor noştri ca urmare a modificărilor fiscale anunţate. Este posibil ca această stare să se reflecte şi asupra pieţei muncii, în sensul în care acolo unde avem o piaţă a angajaţilor, cum ar fi IT, să avem parte în continuare de creşteri importante, dar pe seg­mentele unde raportul este echilibrat, să nu existe creşteri.  Cred că aceste modificări vor spori polari­zarea pieţei mun­cii“, afirmă Florin Go­dean, Country Manager al Adecco România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO