Profesii

Unu din doi directori de vânzări câştigă între 3.000 şi 4.000 de euro net pe lună. „Angajatorii nu mai caută directori de vânzări care să fie «lupi» şi să vândă cu orice preţ, ci care să ştie să colaboreze cu celelalte departamente.“

Unu din doi directori de vânzări câştigă între...

Autor: Adelina Mihai

06.08.2018, 00:07 3556

Aproape jumătate (47%) dintre directorii de vânzări din sectorul bunurilor de larg consum din România câştigă între 3.000 şi 4.000 de euro net pe lună, iar 20% dintre aceştia au venituri nete de peste 4.000 de euro net pe lună, arată rezultatele unui sondaj realizat de firma de training Salestrust.

„Directorii comerciali erau ca nişte lupi înainte de criză, ei erau nevoiţi să vândă cu orice preţ, să împingă produsul la raft, lucru care s-a schimbat pe timp de criză, când companiile au intrat într-o zonă de conservare pentru că piaţa nu mai are un apetit atât de mare pentru produse şi atunci au fost nevoiţi să se eficientizeze. Prin urmare, directorul comercial - care îmbină activitatea de vânzări cu cea de marketing – nu mai poate să aibă o atitudine superioară faţă de celelalte funcţiuni considerate suport în FMCG, cum sunt cele de transport, logistică sau depozitare“, a explicat Geanina Stejar, partener în cadrul companiei de executive search Arthur Hunt.

Potrivit rezultatelor sondajului Salestrust, 27% din respondenţii care sunt directori de vâmzări au venituri lunare cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro net pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO