Profesii

Unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri de investiţii din România pleacă după un deceniu de la Fondul Enterprise Investors, care a dat lovitura cu afacerea Profi

Unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri de investiţii...

Autor: Cristian Hostiuc

27.06.2017, 17:19 813

Cristian Nacu, cel care a condus mai bine de un deceniu Fondul de Investiţii Enterprise Investors, a anunţat marţi că va pleca de la 1 iulie pentru a se concentra pe alte proiecte.

”După mai bine de 12 ani petrecuţi în Enterprise Investors, se apropie momentul să-mi iau la revedere şi să mă concentrez pe alte proiecte”, a anunţat el.

Enterprise Investors este unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din România, având în spate investitori americani şi polonezi.

Profi, reţeaua de retail, a fost cea mai mare afacere pe care a făcut-o fondul în România, reuşind să-şi multiplice banii de peste 7 ori.

În 2010 ei au înceut să investească în acest concept, pe care l-au adus la o cifră de afaceri de 3,5 miliarde de lei (770 mil. euro). Investiţia lor a fost de 80 de milioane de euro şi au încasat 530 de milioane de euro la vânarea reţelei către fondul de investiţii Mid Europa.

Nacu a participat la investiţiile Enterprise Investors în Maco Deva, Smart Tree, Profi.

Una dintre cele mai controversate investiţii a fost cea în Siveco, Cristian Nacu fiind în bordul companiei.

Fondul a ieşit din Siveco prin vânzarea acţiunilor către Irina Socol înainte de izbucnirea scandalului în toamna lui 2014.

Cristian Nacu s-a alăturat Enterprise Invetors în 2005. În 2007 el a ajuns partener al fondului, poziţie pe care a păstrat-o timp de opt ani, până în 2015.  În ultimul an, Cristian Nacu a fost consilier pentru Enterprise Investors. Înainte de a se alătura fondului Enterprise Invetors, Nacu a lucrat ca ofiţer de investiţii în cadrul IFC - International Finance Corporation. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO