Profesii

Val uriaş de pensionări în Armată şi Interne înainte de modificarea pensiilor speciale

OLGUŢA VASILESCU: „Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate, că ne-am bătut joc de oameni,
ne-am hotărât ca termenul de intrare în vigoare să fie
undeva la 15 septembrie.
Adică cei care vor să iasă, vor putea să o facă de mâine până la 15 septembrie.

OLGUŢA VASILESCU: „Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate, că ne-am bătut joc de oameni, ne-am hotărât ca termenul de intrare în vigoare să fie undeva la 15 septembrie. Adică cei care vor să iasă, vor putea să o facă de mâine până la 15 septembrie.

Autor: Iulian Anghel

02.08.2017, 00:05 1151

♦ „Dacă anul viitor vom creşte salariile cu 25%, şi le vom creşte fără dubii, în 2019 vor fi iarăşi creşteri de 25% , li se actualizează pensile cu 25% sau cu cât cresc salariile celor care sunt în activitate“.

Şeful Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Marin Andreiana, alături de alţi angajaţi din Armată şi SRI au fost trecuţi în rezervă la cerere în contextul în care guvernul vrea să modifice legea pensiilor speciale. De vineri până ieri 700 de poliţişti au depus cerere de pensionare, a declarat ministrul de interne Carmen Dan la Antena 3. Potrivit acesteia, de la începutul anului au cerut să iasă la pensie 3.200 de angajaţi ai care au împlinit vârsta legală de pensionare de 55 de ani.

Un număr de 184.000 de foşti militari, poliţişti sau angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii, primesc astăzi pensii militare cu o valoare medie de 3.000 de lei pe lună, cheltuielile statului cu aceste categorii de pensionari fiind de 6,6 miliarde de lei pe an. Astfel, 3,5% din totalul pensionarilor din sistem (de 5,2 milioane) consumă anual 11% din bugetul total de pensii (de 58 de miliarde de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO