Profesii

Veşti bune pentru părinţi: Părinţii ar putea primi mai multe zile libere atunci când li se naşte un copil

Veşti bune pentru părinţi: Părinţii ar putea primi...

Autor: Alexandru Nanu

21.10.2018, 14:28 13188

Cel mai nou proiect de lege care vrea să modifce regulile concediului paternal, a fost pus în dezbatere la senat, prin modificarea numărului de zile de concediu libere pe care taţii îl pot solicita atunci când li se naşte un copil.

În prezent, Legea concediului paternal nr. 210/1999, prevede că taţii beneficiază de un număr maxim de 5 zile de concediu atunci când li se naşte un copil, dar după modificarea legii, aceştia vor beneficia de un număr de 7 zile sau 10 zile.
 
Taţii vor beneficia de 7 zile de concediu la naşterea unui copil sau 10 zile de concediu pentru naşterea a cel puţin 2 copii. Conform prezentului proiect, aceste prevederi se aplică şi în cazul situaţiei adopţiei a unu sau mai mulţi copii.
 
Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 3 luni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a pretiţionarului, se menţionează în  proiect.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO