Profesii

Vicepremierul Viorel Ştefan, despre Pilonul II: Nu există niciun proiect, ci doar foarte multă preocupare publică

Vicepremierul Viorel Ştefan, despre Pilonul II: Nu...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

22.05.2018, 15:47 104

"Poziţia mea în legătură cu pilonul II este făcută publică. (...) Nu există niciun proiect, există doar foarte multă preocupare în dezbaterea publică, ceea ce pe mine mă bucură că se discută despre acest proiect. Dar reiterez faptul că Guvernul n-a iniţiat niciun demers în sensul modificării regimului la pilonul II", a declarat vicepremierul Viorel Ştefan la Palatul Parlamentului, întrebat de jurnalişti în legătură cu Pilonul II de pensii.

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Premierul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită la Bacău, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă a spus că se va încerca găsirea unor soluţii pentru Pilonul I de pensii.

De asemenea, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu există nicio decizie în Guvern sau Coaliţie privind desfiinţarea Pilonului II de pensii, aşa cum au apărut informaţii în spaţiul public. Totuşi, Dragnea a spus că ar putea exista o suspendare dacă analiza care se efectuează va arăta necesitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO