Video ZF Live. Ahmed Hassan şi Andreea Zoescu, Deloitte România: Companiile din România sunt optimiste, se gândesc la investiţii mari, evaluează proiecte. Mai puţin optimiste sunt în privinţa forţei de muncă

22 feb 2016 Autor: Roxana Rosu

O părere mai puţin optimistă se regăseşte în zona previziunilor legate de forţa de muncă, mai ales la nivel de middle şi senior management, unde 73% dintre directorii financiari prognozează un deficit de personal.

Directorii financiari din com­pa­niile din România au o vi­ziune optimistă asupra anului curent, în linie cu creş­terea anticipată a PIB, prog­nozând creşterea veniturilor şi a marjelor operaţionale, dar şi un deficit de personal la nivel mediu şi superior, au spus la ZF Live Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte România şi Andreea Zoescu, Senior Manager Deloitte România.

Compania a finalizat recent ediţia a VII-a Deloitte CFO Survey, care include şi România, studiul reflectând opiniile câtorva zeci de directori financiari, dar şi saltul făcut de piaţă de la rolul vechiului contabil la im-portanţa majoră pe care o are un CFO în cadrul oricărei orga-nizaţii.

„Sentimentul este optimist, majoritatea CFO-s din România se gândesc la creşteri ale veniturilor şi sunt de acord cu esti­mările privind creşterea PIB, de peste 3%. Mai mult de jumătate dintre ei se uită la pieţe noi pentru creşterea ve­ni­turilor. În schimb, provocările vor veni din zona forţei de muncă, unde este presiune pe talente“, consideră Ahmed Hassan.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2016

 
Cuvinte cheie:
Deloitte
, optimist
, romania
, companii
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide