Profesii

VIDEO ZF LIVE. Claudia Buzoianu, psihoterapeut: Primele semne ale instalării stresului peste limită sunt lipsa energiei, lipsa chefului şi oboseala continuă

Autor: Ştefan Stan

27.03.2017, 00:00 800
Şefii care aduc rezultate ştiu să managerieze şi să rela­ţio­neze cu oamenii. Aceştia au trei caracteristici clare: creează un mediu securizant la locul de muncă, comunică foarte bine şi facilitează performanţa, a spus Claudia Buzoianu, psiho­terapeut, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
 
Claudia Buzoianu explică cum neajunsul celor care lucrează în corporaţii şi stresul sunt date de cultura corpo­ra­tistă care este axată pe rezultate. Targeturile sunt deja sta­bilite, gândite de alţii, iar angajatul trebuie să ajungă la obiectivul cerut.
 
„Primele semne ale instalării stresului peste limită sunt lipsa energiei, lipsa chefului şi oboseala continuă. Vedem şi că răcim mai des, începem să ne îmbolnăvim mai uşor, ne simţim epuizaţi din ce în ce mai mult“, a spus Buzoianu.
 
Persoanele care ajung la psihoterapie de obicei se confruntă cu o cantiate mare de stres. De regulă, nu ajung decât într-o ultimă instanţă, când deja lucrurile sunt grave, a explicat Claudia Buzoianu. 
 
„Prima oară când ai probleme de serviciu, specialistul care intervine strict legat de muncă este un coach. Dacă nu apelez la specialist, lucrurile se vor înrăutăţi. Sunt convinsă că oamenii pot gândi singuri şi pot găsi soluţii la problemele cu care se confruntă, dar se ajunge în situaţia când stresul este atât de mare încât nu se mai găsesc soluţii“.
 
„Este stres în companii pentru că niciodată nu poţi fi si­gur de rezultat. Nesiguranţa creează stres, mai ales că oa­menii, pentru a atinge aceste rezultate, sacrifică multe lu­cruri importante, să te simţi bine, sau într-un mediu care să favorizeze crearea de rezultat. Competiţia, dacă este prea mare, creează stres“, a adăugat psihoterapeuta. Claudia Buzoianu spune că mintea umană este cons­truită să aleagă ce e mai confortabil, nu optează pentru schim­bare. Schimbarea este asociată cu ceva necunoscut.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO