Profesii

VIDEO ZF Live. Costin Ciora, profesor la ASE: „Productivitatea poate fi învăţată, fie că eşti antreprenor, angajat în mediul public, student sau angajat în ONG“

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.11.2017, 00:05 536

În prezent, în companii există un conflict între nevoia de a avea rezultate mai bune şi nevoia de a avea timp liber.

Principala provocare pe care o au companiile care se uită la productivitatea angajaţilor este legată de numărul mare de sarcini care revin unui angajat, a spus Costin Ciora, profesor la Academia de Studii Economice.

„Productivitatea poate fi învăţată, fie că eşti antreprenor, angajat în mediul public, student sau angajat în ONG. Există paşi prin care, dacă îi urmărim, putem să schimbăm modul în care facem lucrurile, iar cu cât  acţionăm  mai repede şi cu paşi mai mici, cu atât, pe termen lung, rezultatele sunt mai considerabile”, a spus Costin Ciora în cadrul emisiunii online de business ZF Live.  Costin Ciora a lansat recent prima carte dedicată publicului larg, cu titlul  „12 ingrediente pentru productivitate. Rezultate mai bune şi mai mult timp liber.“

„Am ales cuvântul «ingredient» pentru că suntem înconjuraţi de reţete, dar o reţetă are cantităţi şi mod de preparare. Pornind de la acest lucru, stabilim care sunt lucrurile care ne influenţează pe noi, iar în final realizăm o reţetă proprie. Nu putem să ne uităm la o persoană de succes şi să copiem în întregime ce a făcut. Cred că fiecare dintre noi ar putea să preia acele ingrediente care i se potrivesc, astfel încât să creeze o serie de obiceiuri pozitive care să îl ducă la rezultate mai bune şi să aibă mai mult timp liber, aşa cum am scris în carte.“

Cartea se axează pe productivitatea individuală şi organizaţională, dar conţine foarte multe ingrediente care se pot aplica şi unei echipe, la nivel de companie.

„De exemplu, primul ingredient este răspunsul la întrebarea de ce, cu ce scop facem ceea ce facem.“

În prezent, în companii există un conflict între nevoia de a avea rezultate mai bune şi nevoia de a avea timp liber. Autorul adaugă că relaxarea este un pas important în realizarea obiectivelor de busines şi cu cât se înţelege acest lucru mai bine, cu atât angajaţii pot fi mai relaxaţi. „Şi atunci poţi să ai un nivel de productivitate mai ridicat şi  rezultate mai bune.“

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO