Profesii

Viorel Ognean trece de la şefia portofoliului de lux al Diageo la conducerea distribuitorului Stalinskaya

Viorel Ognean trece de la şefia portofoliului de lux al...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.02.2016, 13:13 1034

Viorel Ognean, managerul care a condus portofoliul de lux, Reserve, din 31 de ţări al Diageo, a fost numit director general al companiei Granddis România, una dintre cele mai importante companii de marketing, vânzări şi distribuţie de produse spirtoase.

Printre cele mai importante băuturi care fac parte din portofoliul grupului se numară produsele din portofoliul Prodal: Stalinskaya Vodka - liderul pietei de vodka din Romania - Wembley London Dry Gin  liderul pietei de gin din Romania, Passion, Discovery Vodka dar şi al unor produse din import precum Rose Mary Spumant, Vermut si Lichior, Stolichnaya Vodka şi Label 5 Whisky.

"Piaţa de băuturi alcoolice a avut una dintre cele mai dinamice dezvoltări din regiune şi continuă să demonstreze un potenţial de creştere impresionant. Suntîncântat de oportunitatea de a-mi folosi experienţa de management pentru a dezvolta business-ul Granddis România. Este o provocare extraordinară pe care o accept cu mare bucurie", a spus Viorel Ognean.

El are o experienţă de 28 de ani în vânzări, marketing, strategie şi dezvoltare de business. A lucrat pentru companii din FMCG şi cosmetice aşa cum sunt Diageo, Coty Cosmetics, Johnson sau Gilllete. Ultimii şase ani i-a petrecut în cadrul companiei Diageo,cel mai mare producator de bauturi spirtoase din lume, unde s-a ocupat de dezvoltarea portofoliului de produse al companiei în 31 de ţări.

Viorel Ognean, 46 de ani, a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chişinau şi a finalizat un MBA în cadrul University of Shefield, City University.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO