Profesii

Viorica Dăncilă, despre situaţia salariilor în România: Creşterile salariale nu vor genera un colaps economic

Viorica Dăncilă, despre situaţia salariilor în...

Autor: Cătălina Mănoiu

30.04.2018, 21:39 582

„Salariile în sistemul sanitar au crescut. Faţă de 2016 nu avem salarii care să nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse între 75% şi 125%. Am văzut că sunt probleme, probleme legate de sporuri, în mare parte, şi de aceea am solicitat o întâlnire cu toţi managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natură sunt aceste probleme, dacă avem soluţii pentru aceste probleme. (...) Una dintre măsurile care ar putea detensiona situaţia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentară pentru activitatea de gardă, care să fie scoasă din anvelopa de 30% sporuri”, a declarat Viorica Dăncilă, la RomâniaTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că majorările salariale din sănătate au fost făcute în special pentru a opri exodul medicilor, adăugând că şi în sistemul de educaţie majorările au fost semnificative.

Premierul a afirmat că majorările din sectorul bugetar nu vor genera un colaps economic.

„Nu. Am subliniat acest lucru. Am subliniat de fiecare dată (...) că tot ce am făcut până acum este sustenabil”, a răspuns Dăncilă, întrebată dacă majorările salariale din sectorul bugetar nu vor genera un colaps economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO