Profesii

Vodafone recrutează 1.000 de femei aflate într-o pauză în carieră

Vodafone recrutează 1.000 de femei aflate într-o pauză...

Autor: Cristina Bellu

08.03.2017, 13:29 8004

Grupul Vodafone lansează programul ReConnect care are ca obiectiv recrutarea a 1.000 de persoane de sex feminin aflate într-o pauză în carieră, dintre care în jur de 500 de femei vor fi angajate pentru funcţii de conducere, reprezentând 10% din totalul recrutărilor externe pentru poziţii de management în Vodafone de-a lungul perioadei de desfăşurare a programului.

În plus, Vodafone va recruta până la 500 de femei care au făcut o pauză în carieră pentru roluri în care acestea vor interacţiona direct cu clienţii.

Programul va fi lansat în toate cele 26 de ţări în care Grupul este prezent, inclusiv în România şi se va desfăşura pe parcursul a trei ani,

„Angajamentul nostru este să atragem oameni care provin din comunităţi şi societăţi diferite, iar ambiţia noastră de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei are un rol central în acest demers. Companiile adeseori depun eforturi pentru a recruta şi a menţine femei în roluri de conducere.", a spus Vittorio Colao, Chief Executive al Vodafone Group.

La nivel mondial, există în jur de 96 de milioane de femei calificate, cu vârste între 30 şi 54 de ani, aflate într-o pauză în carieră, dintre care aproximativ 55 de milioane au avut poziţii de conducere de nivel mediu şi superior, arată o cercetare  economică efectuată de KPMG la cererea Vodafone.

Dacă toate aceste femei ar ocupa funcţii de conducere, valoarea asociată activităţii economice suplimentare generate (calculată ca valoare adăugată brută) ar putea fi în jur de 151 de miliarde de lire sterline anual, iar creşterea totală a veniturilor pentru gospodăriile acestor femei ar putea fi de aproximativ 419 miliarde de lire sterline pe an, mai arată studiul KPMG.

De asemenea, într-un studiu efectuat de GfK pentru Vodafone pe un eşantion de aproximativ 500 de femei, care sunt ori au fost la un moment dat într-o pauză în carieră, peste 80% dintre respondente au spus că este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care doresc să reintre în câmpul muncii după o pauză şi pentru cele care muncesc, dar se ocupă şi de îngrijirea familiei. Multe femei au declarat că îşi doresc să aibă posibilitatea unui program de lucru flexibil (61%) sau cu jumătate de normă (51%).

Programul ReConnect va include activităţi de recrutare şi de informare a femeilor care şi-au întrerupt temporar cariera, programe de pregătire pentru redobândirea şi îmbunătăţirea abilităţilor profesionale pentru a ajuta femeile să reintre în câmpul muncii, programe pentru managerii care recrutează, pentru a-i ajuta pe aceştia să conştientizeze şi să depăşească prejudecăţile pe care le-ar putea avea.

De asemenea, programul va stabili anumite condiţii de angajare concepute special pentru a reflecta provocările din viaţa femeilor care muncesc, care să includă program flexibil de lucru şi o revenire treptată la locul de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO