Profesii

Young Leaders Club a început selecţie. Tinerii pasionaţi de finanţe se pot înscrie la şcoala de vară care va avea loc la Sibiu

Young Leaders Club a început selecţie. Tinerii...

Autor: Mihaela Pascari

07.04.2017, 12:46 183

Young Leaders Club, şcoala de vară din Sibiu, a început selecţia pentru programul care reuneşte profesori de la diverse universităţi din lume şi bankeri de investiţii din New York şi Londra. Aplicaţiile pentru program sunt deschise până pe 10 iulie.

Pe parcursul a zece zille, 30 de tineri care vor fi selectaţi din toată lumea vor discuta pe teme de finanţe şi investment banking, macroeconomie, investiţii în pieţe emergente sau construirea unui portofoliu de acţiuni.

De asemenea, participanţii vor participa la un joc de trading inter-bancar, în decursul căruia vor tranzacţiona acţiuni şi valute pe o piaţă inter-bancară simulată.

ONG-ul Young Leaders Club organizează anual două şcoli de vară, la Sibiu (finanţe) şi la Constanţa (antreprenoariat), la care tinerii în ani terminali, în special, se pot înscrie pentru a învăţa de la oameni de afaceri din România, dar şi de la profesori care predau pentru universităţi precum Harvard sau Columbia cum să îşi poziţioneze business-ul pe o piaţă externă.

Şcoala de vară de anul acesta va avea loc în perioada 21-30 iulie la Sibiu.

Până la momentul de faţă, peste 1.000 de tineri şi-au exprimat interesul pentru eveniment.

Anual sunt selectaţi studenţi la finanţe din ţări precum Franţa, China, India, Rusia, Ucraina, Polonia, România sau Bulgaria, pentru a participa la program.

Programul de anul acesta este realizat în parteneriat cu firme precum Raiffeisen, Romgaz, dar şi Universitatea Lucian Blaga. Printre speaker-ii invitaţi se numără: profesorul de economie de la Hravard Ariel Pakes – Thomas, Marian Micu, director în cadrul Credit Suisse sau Petru Văduvă, CEO la Transgaz.

Preşedintele ONG-ului este Florin Grosu, el a creat clubul tinerilor care sunt pasionaţi de dezvoltare personală pe două direcţii, cei pasionaţi de finanţe-economie şi cei care vor să devină antreprenori, în urmă cu peste zece ani.

Florin Grosu este şi unul dintre fondatorii de afaceri Plikington Raţiu Business School, care în urmă cu circa 3 ani a fuzionat cu Maastricht School of Management România sub denumirea MSM Raţiu Business School. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO