ZF Live. Alina Popescu, Mercer: Salariile din Cluj vor avea cea mai mare rată de creştere în următorii patru ani, de 10% pe an

22 apr 2017 Autor: Cristina Bellu

Alina Popescu, talent information solution leader în cadrul companiei de HR Mercer: Se va lucra foarte mult în mediul online, oferind posibilitatea lucrului de oriunde. Piaţa muncii este activă

Salariile angajaţilor români din companiile private vor creşte cu 4,5% pe an, potrivit estimărilor angajatorilor care participă la studiul salarial al Mercer, dublu faţă de nivelul creşterilor efectuate de companiile din Europa de Vest, unde se aplică majorări salariale mai mici, dar la salarii mult mai mari.

În următorii patru ani, salariile angajaţilor români vor continua să crească, mai ales în zonele în care se fac investiţii puternice, a spus Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

„Dacă ar fi să ne uităm la harta salariilor pe judeţe, consider că în Cluj va exista cea mai mare rată de creştere în următorii patru ani, de 10% pe an, indiferent de deciziile guvernamentale.  Apoi, urmează Braşov şi Iaşi cu creşteri de 7% pe an, în timp ce în Sibiu, Alba, Timiş, Bucureşti şi Argeş se vor înregistra creşteri de 6% pe an“, a explicat Alina Popescu, prezentă la emisiunea online de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, salarii
, cluj
, rata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide