Profesii

ZF Live. Lucia Alecu, Alfa Security: „Industria de pază şi protecţie este afectată de creşterea salariului minim cu 8%“

Autor: Roxana Rosu

11.08.2015, 00:05 486

Piaţa muncii ar trebui lăsată liberă, să fluctueze, fără un salariu minim im­pus pe economie, astfel încât angaja­to­rul să poată stabili singur ni­ve­lul salarial în funcţie de productivitatea an­gajaţilor, a spus la ZF Live Lucia Alecu, director general al Alfa Security Group.

„Salariul de înca­dra­re este de obicei salariul mi­nim pe economie, care acum este de 1.050 lei, la care se adaugă sporurile. Mulţi angajaţi din in­dus­tria aceasta nu înţeleg că de fapt tu ca angajator plăteşti dublu prin im­po­zitele către stat, că tu plă­teşti 1.700 lei per angajat. Nu înţeleg nici de ce un coleg are salariul mai mare. O piaţă liberă ar sti­mula şi con­cu­ren­ţa în­tre oameni. Poate un an­ga­jat care pri­meşte 1.050 de lei nici nu va­lo­rea­ză atât. Dar in­di­fe­rent ce face, el ştie că nu se po­ate duce mai jos, ci doar în sus“.

Potrivit Luciei Alecu, salariul mediu brut în firma pe care o conduce este de circa 1.050 lei, un nivel mic, care nu poate asigura un nivel de trai bun, dar care ar putea fi majorat doar în cazul în care contractul semnat cu clientul ar per­mite acest lucru, iar concurenţa în acest domeniu este foarte mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO