Profesii

ZF Live. Oana Botolan Datki, Consulteam: Aproape jumătate dintre multinaţionalele din România oferă program flexibil angajaţilor

ZF Live. Oana Botolan Datki, Consulteam: Aproape...

Autor: Cristina Bellu

20.06.2017, 16:00 658
În România, piaţa muncii se îndreaptă spre 4,8 milioane de angajaţi.
 
Gradul de încredere pe care candidaţii o acordă anga­jatorului s-a modificat în ultima perioadă în sensul că aceştia au devenit mai vigilenţi şi mai interesaţi de tot ceea ce înseamnă siguranţa companiei în care aleg să meargă, de perspectivele legate de cariera lor, precum şi de aspectele legate de flexibilitatea muncii, este de părere Oana Botolan Datki, SEE mana­­ging partner în cadrul firmei cu acti­vităţi în domeniul resurselor umane Consulteam.
 
„Noua generaţie pretinde mai mul­tă încredere din partea angaja­to­rului, îşi asumă libertatea de decizie în funcţie de nivelul postului şi pretinde flexi­bilitatea muncii. Pe de altă parte, tinerii au constant nevoie de feedback. Există cazuri multiple în care aceştia părăsesc joburi bine plătite doar pentru faptul că nu primesc suficient feedback din partea angajatorului. Pentru ei este important să-şi simtă ro­lul în orga­nizaţia din care fac parte, să se simtă incluşi“, explică  Oana Boto­lan Datki.
 
Din punctul de vedere al angaja­torului, companiile încep tot mai mult să se plieze pe cerinţa de flexibilitate a angajaţilor, cerinţă care vizează obligatoriu sporirea gradului de încredere în aceştia. „Companiile au încredere în angajaţii lor. Vedem din ce în ce mai multă flexibilitate, dar asta nu înseamnă că nu mai există control, prezenţă, doar că există schimbare în atitudine, în modul în care oamenii preferă flexi­bi­litatea, care aduce obligatoriu partea de încre­dere. Programul flexibil de lucru a fost implementat la noi în ţară de aproximativ jumătate dintre multina­ţionale.“ Acest lucru presupune punerea în funcţiune a unor sis­teme evoluate, astfel încât angajatorul să nu trebuiască să controleze dacă angajatul stă la muncă opt ore sau dacă, atunci când lucrează de acasă, acesta stă în faţa cal­cula­torului fix opt ore şi lucrează când vrea angajatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO