Proprietăţi

Acţionarii Grantmetal au aprobat vânzarea unui teren de 1,5 ha din Giuleşti. Cumpără Auchan?

Acţionarii Grantmetal au aprobat vânzarea unui teren de 1,5 ha din Giuleşti. Cumpără Auchan?

Autor: Cristi Moga

11.12.2011, 18:59 2028

Producătorul de ţevi şi bare Grantmetal din Bucureşti, controlat de omul de afaceri Lucian Moşteanu prin intermediul firmei Euro Inox, a aprobat la începutul acestei săptămâni vânzarea unui teren de 15.600 de metri pătraţi al fabricii situate în cartierul bucureştean Giuleşti. Potrivit informaţiilor ZF, acest teren urmează a fi cumpărat de reţeaua de hipermarketuri Auchan în vederea construirii unui magazin.

Acţionarii Grantmetal, firmă care este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, au votat cu unanimitate de voturi la începutul săptămânii trecute "aprobarea vânzării următoarelor active din proprietatea societăţii: teren în suprafaţă totală de 15.664 mp şi hală în suprafaţă de 6.731 mp situată pe acest teren".

În luna noiembrie, reprezentanţii Grantmetal spuneau că au semnat un antecontract cu Auchan pentru vânzarea terenului situat pe Bulevardul Constructorilor, dar tranzacţia nu a fost încă parafată. Auchan deţine în Bucureşti două hipermarketuri, în Titan şi Militari, şi a mai cumpărat recent un teren de 2,7 ha al fostei fabrici Tricodava pentru ridicarea unui nou magazin.

Auchan a realizat anul trecut pe piaţa locală vânzări de 356 mil. euro şi a mai deschis în acest an magazine în Constanţa şi Craiova, ajungând la o reţea de nouă hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO