Proprietăţi

Agenţii imobiliari: Pe piaţa rezidenţială se observă "un uşor optimism" al proprietarilor

Pe piaţa rezidenţială se observă "un uşor optimism" al proprietarilor, spun agenţii imobiliari

Autor: Mediafax

30.03.2011, 13:50 71

Agenţii imobiliari spun că pe piaţa rezidenţială se observă "unuşor optimism" al proprietarilor, care se reflectă atât în numărulîn creştere de oferte noi scoase la vânzare cât şi în preţuri, înunele cazuri peste cele ale locuinţelor aflate deja latranzacţionare.

"În ultimele luni se observă un optimism în piaţă, ceea ce sereflectă în preţurile solicitate pentru locuinţele scoase lavânzare de la începutul anului, care sunt în unele cazuri mairidicate decât ale celor ale ofertei deja existentă", a declaratîntr-o conferinţă de presă Dorel Niţă, coordonatorul proiectuluiAnalize Imobiliare, lansat, miercuri de portalul imobiliare.ro.

Zona Unirii este unul din cazurile exemplificate dereprezentanţii portalului imobiliar, unde preţul cerut pentruofertele adăugate în ultimele 30 de zile este mai mare decât cel alofertelor existente în piaţă, cu circa 7% în cazul apartamentelorvechi.

Produsul lansat de imobiliare.ro va pune la dispoziţia firmelorcare activează în domeniul imobiliar analize detaliate, careacoperă cele mai mari oraşe din ţară şi zonele acestora, pe piaţaapartamentelor vechi şi noi, împărţite în patru categorii, dupănumărul camerelor şi suprafaţă. Pentru fiecare din trei indicatoride bază - numărul de oferte, preţul total şi preţul pe metru pătrat- se calculează valoarea absolută şi variaţiile lunare şi anuale,la nivel de zonă, tip de tranzacţie şi categorie deproprietate.

Analizele vor fi realizate pe o bază de date de peste 1,5milioane de oferte, care au fost active în piaţă începând cu 2008.Citiţi mai mult despre estimările agenţilor imobiliari despre piaţa locală pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO