Proprietăţi

Apartamentele cu trei camere din Bucureşti s-au ieftinit cu 900 € de la începutul anului

Apartamentele cu trei camere din Bucureşti s-au ieftinit cu 900 € de la începutul anului

Autor: Cristi Moga

02.07.2012, 00:06 4093

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti şi-au continuat scăderea în prima ju­mătate a anului, în ciuda faptului că în anumite luni proprietarii au operat uşoare majorări de preţ, arată datele Indexului Imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma de con­sul­tanţă imobiliară Cold­well Banker Affi­li­ates of Romania, pe ba­za da­telor de pe anuntul.ro.

Astfel, la jumă­tatea anului s-a ajuns ca preţul mediu so­licitat pentru un apar­tament cu trei camere din Bucureşti să fie de 77.200 de euro, un nou minim al ultimilor şase-şapte ani, dar cu o scădere de doar 1,2% faţă de începutul anului.

Potrivit datelor imobiliare.ro, la ju­mă­tatea anului preţul mediu al apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti era de 1.027 de euro/metrul pătrat, în scădere cu 2,8% faţă de începutul anului.

Dintre cele 20 de zone ale Bucureştiului analizate în cadrul Indexului ZF, cele mai ieftine locuinţe cu trei camere sunt în cartierul Berceni, unde preţul mediu al apartamentelor cu trei camere este de 62.000 de euro.

Preţuri mai mici de 70.000 de euro, la care printr-o negociere consistentă şi un avans de câteva mii de euro apartamentele pot fi achiziţionate prin programul Prima casă, se mai găsesc în cartiere precum 1 Decembrie, Colentina, Crângaşi, Drumul Taberei, Olteniţei sau Titan, adică în majoritatea zonelor secun­dare ale Capitalei, mai puţin în partea nordică a oraşului.

Cartierele în care proprietarii au lăsat cel mai mult la preţ în ulti­ma lună sunt Vitan, Mihai Bravu, Ştefan cel Mare şi Aviaţiei, cu reduceri de cel puţin 4.000 de euro în iunie faţă de luna mai, potrivit Indexului Imo­biliar realizat de ZF.

Cu o situaţie economică incertă atât la nivel local, cât şi european, piaţa locuinţelor nu dă deocamdată semne de revenire. Construcţia de locuinţe în primele trei luni ale anului a scăzut cu 11%, în timp ce numărul autorizaţiilor de construire eli­be­rate pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială a scăzut de asemenea cu 3% în primele cinci luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO