Proprietăţi

ASE cumpără cu 3,8 mil. euro o clădire istorică în Piaţa Romană

ASE cumpără cu 3,8 mil. euro o clădire istorică în Piaţa Romană

Rectorul ASE vrea să extindă sediul academiei pe terenul pe care în prezent se află clădirea istorică din dreapta imaginii. Foto Octav Ganea

Autor: Cristi Moga

23.11.2012, 00:07 6315

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, instituţie de învăţământ cu un buget anual de aproximativ 150 de milioane de lei (34 mil. euro), cumpără cu 3,8 milioane de euro o clădire istorică situată pe un teren de aproape 1.000 de metri pătraţi din Piaţa Romană, pe care intenţionează să extindă sediul universităţii.

Clădirea, situată "gard în gard" cu sediul ASE din centrul Bucureştiului, a fost scoasă la vânzare şi adjudecată de ASE după ce proprietarii imobilului, firma Proconces Ro, controlată de investitori spanioli, a intrat în insolvenţă, având un credit de 3,8 mil. euro de rambursat către UniCredit Ţiriac Bank.
"Istoria acestei clădiri este legată de cea a ASE-ului. De zece ani ne-am chinuit să cumpărăm această proprietate şi acum am reuşit. Vom merge la Ministerul Culturii să vedem ce statut are, dacă putem să o demolăm, pentru a construi un corp nou prin care să închidem semicercul acesta", a declarat Pavel Năstase, rectorul ASE, care nu a oferit informaţii legate de preţul de achiziţie, menţionând că banii nu au fost deocamdată plătiţi.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO